Каталог товарів
0 0
RU UA
Зв'яжіться з нами:
Пн - Сб: 09:00 - 18:00
Нд: 09:00 - 16:00
26.06.2024

Як часто потрібно заправляти кондиціонер холодоагентом (фреоном)?

Люди, у яких вдома встановлено кондиціонери, часто ставлять запитання, як часто потрібна заправка фреону в кондиціонер? Ця тема також на слуху у професійних фахівців, що займаються обслуговуванням охолоджувальних пристроїв. Заправка кондиціонерів новим фреоном потрібна раз на 2 роки. Однак трапляються і винятки.

Деякі власники охолоджувальної техніки впевнені, що холодоагент з часом витрачається. Тому його регулярно потрібно дозаправляти. Однак це помилкова думка.

Особливості роботи фреону в кондиціонері

Одразу після монтажу кондиціонера, в ньому достатньо фреону. Можливо, у міру використання приладу виникне необхідність дозаправити його холодоагентом. Але варто пам'ятати, що це пов'язано з витоком.

Позбутися необхідності постійно заряджати фреоном кондиціонер не тільки можна, а й потрібно. Деталь ремонтують, і система працює ефективно. Якщо цього не зробити, то найімовірніше власник техніки зіткнеться з такими проблемами.

  1. Система працює з низьким рівнем охолодження. При витоку фреону потужність техніки знижується. У підсумку показник наявності холодоагенту наблизиться до того, що прилад вийде з ладу.
  2. З вентиляційних отворів, замість прохолодного повітря виходить тепло. Якщо фреону не вистачає, системі доводиться витримувати високе навантаження. Від цього часто виходить з ладу компресор.
  3. На змійовику випарника утворюється обмерзання.

Як визначити витік фреону

Якщо ви задумалися про те, як часто треба заправляти фреон у кондиціонер, спочатку слід перевірити ознаки витоку холодоагенту. Спочатку вас має насторожити шум, з яким працює пристрій. Якщо фреону не вистачає, в працюючому стані на кондиціонері з'являються бульбашки повітря, що видають так зване шипіння.

Також перевірити рівень холодоагенту можна, зменшивши охолоджувальну здатність техніки. Якщо фреону мало, обладнання працює старанніше.

Чи потрібно заправляти кондиціонер фреоном - важливе питання. Коли фреон міститься в техніці в невеликій кількості, кондиціонер збільшує свої енерговитрати. Відповідно, зростає обсяг витраченої електрики. Це відбивається в платіжках і невигідно власнику охолоджувального приладу.

До ознак недостатньої наявності фреону в кондиціонері відносять тривале охолодження житлового приміщення. Скільки б градусів ви не встановлювали на екрані, вони не досягаються. А якщо і досягаються, результат надовго не затримується.

Іноді біля нагрівача з'являється вода. Це означає, що лід на змійовиках розтанув. Час шукати поломку.

Чи можна обійтися без ремонту кондиціонера

Якщо власник охолоджувального приладу розуміє, що холодоагенту не вистачає, йому варто замислитися не над тим, як часто доведеться заправляти фреон у кондиціонер. Тепер йому доведеться шукати майстра, який проведе діагностику роботи техніки. Тільки в сервісному центрі вам можуть сказати, чи можна відремонтувати обладнання або дешевше купити новий кондиціонер.

Зрозуміти, чому відбувається витік, самостійно неможливо. Для цього потрібно мати спеціальні знання та навички.

Особливості заправки кондиціонера

Коли кондиціонер працює, холодоагент не витрачається. Його завдання - циркулювати в системі, щоб сприяти переміщенню теплової енергії. Таким чином, питання, коли потрібно заправляти кондиціонер фреоном, неактуальне. Його має вистачати на весь цикл діяльності обладнання.

Якщо ж холодоагенту стало менше, і кондиціонер втратив колишню потужність, не варто терпіти спекотне літо у своєму домі та переплачувати рахунки за електрику. Здайте пристрій у ремонт, і комфортну температуру повітря скоро буде відновлено. Відремонтувати техніку може досвідчений фахівець, що займається системами кондиціонування.

Як профілактика, як часто потрібно заправляти кондиціонер новим фреоном? Не частіше одного разу на 2 роки, перед літнім сезоном.

Де купити якісний кондиціонер у Миколаєві недорого

У Миколаєві за помірними цінами замовити кліматичну техніку можна в інтернет-магазині "Airco". Кондиціонери в Миколаєві підходять для будинків і офісів. З ними вам вдасться створити в приміщенні комфортний мікроклімат.

Компанія пропонує справедливу ціну на обладнання з високими експлуатаційними характеристиками. Також недорого коштує встановлення пристрою та його обслуговування. Вартість монтажних і пусконалагоджувальних робіт розумна. За детальною інформацією щодо частоти заправки кондиціонерів фреоном і обслуговування іншого обладнання можна звернутися до фахівців компанії.